GRINALNICE

Že nekaj let zapored snujemo Grini kampanje, vsako leto pa priredimo tudi posebno tekmovanje, ki se ga udeležijo vse okoliške šole. Letos smo na spletno stran lansirali posebno igro, ki sliši na ime Grinalnice, kjer morajo otroci na kupu nametanih odpadkov s pomočjo Grinijeve vesoljske ladje v najkrajšem možnem času poiskati prave odpadke. Vsak pravilno umeščen odpadek jim prinese 5 točk, vsakemu nepravilnemu odgovoru pa sledi 5 točk odbitka. Medtem Grini aktivno preverja še splošno znanje o ločevanju odpadkov. Tudi v tem primeru pravilni odgovori prinesejo po 20 točk, nepravilni pa jih 20 vzamejo. Igro je možno pričeti znova, kar pomeni, da lahko vsak otrok stalno izboljšuje svoje znanje, na koncu pa postane pravi strokovnjak za ločevanje odpadkov. 

V sklopu Grinalnic je med 31. 3. in 14. 04. 2017 potekala tudi nagradna igra, v kateri so se lahko preizkusili učenci od 1. do 3. razreda osnovnih šol na območju občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče. Do danes je spletna stran zabeležila kar 19. 922 ogledov,  povprečen uporabnik se je na strani zadržal 4 minute, ker pa je bilo kar 49,3 % takšnih uporabnikov, ki so se na stran vrnili ponovno (returning visitors), je bil cilj gotovo dosežen. Otroci so na ta način gotovo izpilili svoje znanje, o čemer priča tudi seznam rezultatov, na katerem je zabeleženih kar 654 uspešnih poskusov izvedbe.

V čisto vsakem razredu je bil nagrajen en učenec - tisti, ki je v enem poskusu zbral največ točk in je bil obenem pri tem tudi najhitrejši. Občutno se je povečal tudi ogled nekaterih sorodnih vsebin; poleg drugih iger (Smetožer, Zale kante, Velika Grinijeva pustolovščina), so otroci pridno prebirali tudi Grinipedijo in pokukali med Grinijeve zapovedi. S posebno nagrado pa se lahko pohvalita Osnovna šola Vrhpolje in njena matična šola, Osnovna šola Jurija Vege. Ker sta zbrali največ točk glede na število vpisanih otrok, sta izpostavljeni na smetarskem kamionu, ki bo od zdaj naprej glas o zmagovalcu širil daleč naokoli.

Maskota Grini je priljubljen vesoljček, ki najraje skrbi za okolje, male nadobudneže pa uči, kako pravilno ravnati z odpadki. Z otroki se občasno druži v šolah in na različnih prireditvah, nenehno pa jim je na voljo tudi spletna stran www.grini.si, ki je bila ustvarjena z namenom, da skozi drugačno spletno izkušnjo, predvsem pa na hudomušen, poučen in igriv način otroke izobražuje in na vsakem koraku deli znanje o tem, kako pravilno ravnati z odpadki in varovati okolje. 

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.