Zgodba je srce vsebinskega marketinga

Vsi poznamo moč pripovedovanja zgodb. In le te morajo biti danes tako močne, da postanejo ključna valuta pri odločanju potrošnikov. Tako je bivši novinar Rob Cowen, iz agencije UNTOLD, začel svoje predavanje na konferenci InOrbit.

Pokazal je primer dobrega »storytellinga«, in sicer na primeru digitalne revije Insider Island. Pripravili so jo za naročnika Jetwing Hotels na Šri Lanki.

Vsebine omenjene revije je bila ustvarjena z uporabo mešanice novinarskih izkušenj, raziskovalne analitike in tehničnih podatkov ter vrhunske ekipe nagrajenih filmskih ustvarjalcev, potovalnih novinarjev in avtorjev najboljših dokumentarnih filmov. Odkriva izkušnje Šrilanke, od divjih živali, same destinacije, poti in potovanj, do hrane in pijače, ki jo predstavljajo vodilni kuharji iz Jetwing hotelov.

Da so se lotili projekta več kot odlično, kažejo tudi zavidljivi rezultati: doseg več kot 2 milijona v prvem mesecu; več kot 500.000 odigranih video iger in izjemna vpletenost lokalnih prebivalcev.

Na ta način so se povezali z bralci, z njimi zgradili zaupanje in jim ponudili izjemno izkušnjo Šri Lanke ter ponudbo naročnika.

 

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.