WEBSI 2022 nam namenja tri nagrade

Tudi letošnji WEBSI nas bogati z lepimi občutki in kar tremi nagradami.

Že večkrat (tudi mednarodno) nagrajena spletna trgovina Natureta.si s prvim mestom znova potrjuje primat med spletnimi trgovinami, Kripto kampanja za Porsche z drugim mestom nas spodbuja, da še naprej targetiramo ozke in specifične ciljne skupine, Accounting Box pa opogumlja, da tudi v bolj zadržane branže vstopamo drzno in sproščeno. 

Hvaležni smo, da s pravimi strategijami podpiramo blagovne znamke in pri tem soustvarjamo s posamezniki, ki upajo stopiti korak dlje, čeprav pri tem nekoliko tvegajo.

Podrobneje projekte predstavljamo v nadaljevanju.

NATURETA – spletna trgovina
 

 

Natureta je vodilna znamka na področju vložene in zamrznjene prehrane.

Da bi se kar najbolj približali uporabnikom in poenostavili nakup, smo se nadgradnje lotili preko »Growth Hacking« pristopa. Z različnimi testiranji smo izboljševali uporabniško izkušnjo, pri čemer smo v tem času dosegli izjemnih 313% rast spletne prodaje.

Testiranja so narekovala, da v celoto povežemo prej ločeni platformi - spletno stran in spletno trgovino, pa tudi številne izboljšave na področju uporabniške izkušnje. Vezano na te smernice, danes uporabnikom s premišljenim UX in modernim UI postreženo vse na enem mestu, kar se odraža še v dodatni, preko 148% rasti prodaje.

Rezultati:

Poleg izjemne 313% rasti prodaje kot posledice testiranj in manjših nadgradenj v 2021, smo s prenovo UX/UI v 2022 dosegli še dodatni 148% porast nakupov. Povečali smo tudi čas na sejo za 64 %, pregled strani za 45 % in znižali stopnjo zapustnosti. Prenovljena spletna trgovina je nagrajena tudi na Netko 2022 s kar dvema nagradama v kategoriji spletne trgovine in predstavitev projekta.

Zakaj predstavlja inovacijo?

Zasnovan je očem privlačni krožni tok, ki odgovarja vsem fazam nakupnega procesa, pri čemer obiskovalca subtilno pomika po prodajnem lijaku. Največjo vlogo pri tem odigra strateška povezava med članki in recepti, prepletenimi s konkretnimi izdelki Natureta, ki so tako le klik od domačega hladilnika.

PORSCHE - kripto

 

Kot odgovor na večje povpraševanje po luksuznih vozilih, ki je deloma povezan z novo generacijo kritpo milijonarjev, smo ustvarili digitalno kampanjo, ki dviguje prepoznavnost znamke Porsche med »kriptaši«.

S ciljno naravnanimi oglasi, ki odgovarjajo na navade in potrebe ciljne skupine (upravljanje tveganih naložb, stresno življenje, želja po užitku, adrenalin, želja po bolj varnih naložbah, …) in uporabo kripto žargona, smo pri naslovnikih vzbudili zanimanje, da smo jih vodili na pristajalno stran, kjer smo predstavili prednosti vozila Taycan skozi oči kripto vlagatelja in jih vodili k oddaji kontakta.

Pri tem smo strateško izbrali oglaševalske kanale, ki so ciljno skupino nagovorili na mestu, kjer se je zadrževala.

Rezultati:

Skupno smo dosegi več kot 14 mio prikazov oglasov zelo ozki ciljni skupini, ki se odražajo v visokih konverzijah, še posebno na kanalih, ki jih druge znamke še niso zasedle: VTR Reddit: več kot 50%, CTR LinkedIn: 10% (na oddano prijavo na obisk salona), CTR YouTube: 13,5%.

Poudarjamo, da nismo nudili privlačne opcije testne vožnje, saj tovrstno vozilo zahteva visoko kupno moč, naš cilj pa ni bil obremeniti prodajnega osebja z nepravimi kontakti. Strateško smo filtrirali kontakte na način, da je bil lead tudi realno visoki potencial prodaje.

Dosegli smo izjemne rezultate v konverzijah, ki so nam posledično v salon pripeljale ustrezne kupce (ključna kupna moč), saj so bili oglasi prikazani na kanalih, kjer se ciljna skupina zadržuje. 

Zakaj predstavlja inovacijo?

V poplavi avtomobilističnih oglasov smo iskali diferenciacijo – nagovorili smo specifično skupino kripto vlagateljev, ki jih z BZ Porsche Taycan povezuje drznost, tehnološki napredek in želja po užitku. Sporočila smo prilagodili kripto žargonu, da smo se tako približali jeziku krtiptašev (uporaba besednih zvez kot so #tothemoon).

Tekom kampanje smo se ažurno odzivali na dogajanje na kripto trgu in glede na trend gibanja valute prilagajali oglase (primer: ko je kripto padal, smo prikazali oglase o bolj varni naložbi v Porsche Taycana, v primeru, ko je kripto rasel, pa smo spodbujali adrenalin, ki ga lahko dosežejo tudi s pospeškom, ki ga ponuja Taycan).

Tako smo direktno odgovorili na interese specifične ciljne skupine v realnem času in posledično dosegli nadpovprečne rezultate.

 

ACC BOX – produktna spletna stran

 

AccountingBox je spletna rešitev, ki računovodskim servisom in podjetjem omogoča spremljanje poslovanja in medsebojno sodelovanje.

Izziv spletnega nastopa je bil ustvariti uporabniško izkušnjo, ki pri uporabniku pritegne pozornost, ga navduši in mu preko različnih formatov (3D, animacija, video …) skozi drsenje po strani predstavi ključne prednosti produkta.

S tovrstnim konceptom smo se odmaknili od klasičnih predstavitev in pokazali, da je lahko računovodski program enostaven in prijeten za uporabo.

Za bolj ciljno usmerjeno nagovarjanje smo tako zasnovali ločeni pristajalni strani »Za podjetja« in »Za računovodje«, ki komunicirata izključno prednosti za posamezno ciljno skupino.

Animiran pristop pri ciljni skupini vzbuja pozornost, da v nadaljevanju podrobneje predstavlja produkt in odgovarja na vprašanja: »Zakaj, Kaj in Kako?«, vse s ciljem prijave na brezplačni preizkus.

Rezultati:

Dosegli smo odlične rezultate, ki se odražajo v 55 % rasti ogledov (brez pospeška oglaševanja), 39 % rasti ogledov strani/ uporabnika, 52 % nižji zapustnosti in rastjo testnih prijav. Predstavitev je prejela kar 8 mednarodnih nagrad, tudi za Best UX, UI in Innovation.

Zakaj predstavlja inovacijo?

Ob vstopu na spletno stran uporabnika pričaka 3D animacija, ki ga preko slikovnih podob seznani s ključnimi prednostmi rešitve.

V središču animacije je vedno »škatla - box«, ki ponazarja produkt. Začne se s podobo v matriki, ki predstavlja rešitev v oblaku. Zgodba se nato nadaljuje preko prikaza rešitve v različnih situacijah, zaključi pa s podobo škatle, ki zraste iz lonca (simbolika negovanja rastline), kar ponazarja odlično podporo, ki so jo deležni partnerji.

Bi pričakovali tovrstni pristop, ko bi iskali računovodski program?

 

Pretekle WEBSI nagrade za ENKI:

 

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.