ENKI z zavestno grafično podobo

Skladno z redefinicijo poslanstva, ki gre v smer Ustvarjanja zavestnih blagovnih znamk, smo v ENKI dodelali našo celostno grafično podobo. 

Osnovni znak smo ohranili nespremenjen, obogatili pa smo ga s sedmimi kanaliziranimi simboli, ki vsak na svoj način podpira ustvarjalnost, posameznika, projekt, predmet ali prostor. 

Največji izziv smo imeli, kako osnovno idejo simbolov iz narave prezrcaliti v enotno zgodbo, ki ohranja enostavnost in pretočnost za podporo ustvarjanju. 

S simboli v komunikacijo vnašamo barve in igrivost, ki se prilagaja različnim potrebam, povezujejo pa se tudi z našimi vrednotami, ki so: (1) Smo srčni, (2) Smo strastni, (3) Ustvarjamo, skupaj, (4) Vse je priložnost in (5) Premikamo meje.

Foto: Boštjan Jamšek

Vsak simbol nosi svojo zgodbo – če omenimo le tri, ki jih ENKIpa trenutno najbolj uporablja: orel pomaga pri postavljanju pravih vizij. Gre za mogočno ptico, ki jadra visoko, od koder spremlja celotno pokrajino in se hkrati fokusira na detajle. Združuje pogum, modrost in razsvetljenje, pri čemer je glasnik obilja moči in stabilnega ravnovesja ter izraža dostojanstvo, prežeto z milino. Podpira vrednoto: »Premikamo meje«.

Samorog je simbol ljubezni in čistosti. Prikaže se, ko smo pripravljeni na dvig zavesti in nam pomaga poiskati ter izpolniti življenjsko poslanstvo.  Prinaša nam jasnost in čutnost ter tako podpira vrednoto: »Smo srčni«.

Simbol delfina prispeva k razvoju kreativnosti in odpira nove dimenzije rasti in spoznanj. Prinaša veselje, radost, sočutje, iskrivo radovednost in pronicljivost ter nas uči, kako z igrivostjo plavati skozi razburkane vode življenja, nato pa z dihom in zvokom iz njih izvabiti in uresničiti tisto, kar potrebujemo in si želimo. Na ta način podpira vrednoto: »Ustvarjamo, skupaj«.

Izbira simbola je tako odvisna od potreb, razpoloženja, namere, projekta, ustvarjalnega procesa, … Temu primerno si člani ekipe izberemo tistega, ki nas v določenem času najbolj podpira - v ta namen smo pripravili tudi kolekcijo arom, ki še dodatno pomagajo pri dvigovanju vibracije posameznika ali prostora.

Upamo, da vam je nova podoba všeč, simboli pa pravijo, da bi želeli podpreti tudi vaše projekte, če boste začutili, da je tako prav. 

 

 

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.