Ponovna uporaba

Lastnik

Snaga

Ime projekta

Ponovnauporaba.si

Opis projekta

Podjetje Snaga ima dovršen sistem ločenega zbiranja odpadkov (po podatkih organizacije Zero waste Europe je Ljubljana evropska prestolnica z najvišjim deležem ločeno zbranih odpadkov), svoje uporabnike pa je začelo spodbujati k vedenju, ki je še bolj zaželeno od recikliranja. Spletno mesto Ponovnauporaba.si zato obiskovalcu predstavi Center ponovne uporabe in Zbirni center. Ilustrativna pot, ki jo prehodi, ga na  spodbuden in humoren način nagovarja k (še bolj) odgovornemu ravnanju in vedenju, pri čemer spodbujamo širjenje sporočila v skupnosti. Cilj je, da obiskovalec po prehojenih poteh posvoji koncept in preide od klikov k dejanjem.  

Ciljne skupine

Prebivalci Ljubljane in okolice (primarno generacija 15-40 let).

Nagrade

Zlata Diggit nagrada 2014/ Javni sektor 

Netko finalist 2014/ Digitalni nastop državne in javne uprave 

Netko finalist 2014/ Najbolj prijazna vsebina za otroke 

Ponovna uporaba spletna stran

Glavne aktivnosti

Naš cilje je, da uporabnik razume in posvoji najboljši koncept ravnanja z odpadki in odrabljenimi stvarmi ter ga prenese v svojo družino, družbo, lokalno okolje itd. Uporabnike smo opomnili, da je najboljši odpadek tisti, ki sploh ne nastane. 

Enotna uporabniška izkušnja

Skrbimo, da razumemo uporabnika in ga integriramo v zgodbo blagovne znamke. Zaradi koncepta spletnega mesta se osredotočamo na pregledovanje preko računalniškega monitorja.

Ponovna uporaba spletna stran - ipad

Rešitve, ki prinašajo rezultate

Z načinom spletnega mesta smo poudarili enostavnost pravilnega vedenja in ravnanja z odpadki. Model, nagrajen z Zlato Diggit nagrado in znakom Netko finalist, je »one page scroll« z ilustracijo v ozadju in protagonistom. Ob določenih predmetih na ilustraciji, ki delujejo kot sprožilci, se odpirajo okvirčki z vsebino, ki omogočajo boljšo dovzetnost za sporočila.

Zlati Diggit 2014

x1

Netko finalist 2014

x2

Ponovna uporaba spletna stran
Ponovna uporaba

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.