Nova uporabniška izkušnja

Komunikacijska strategija

AccountingBox je spletna rešitev, ki računovodskim servisom in podjetjem omogoča spremljanje poslovanja in medsebojno sodelovanje. Naš izziv je bil ustvariti zanimivo uporabniško izkušnjo, ki pritegne pozornost in uporabnika navduši.

S strateškim preizkušanjem različnih idej smo ugotovili, da smo na tem konkretnem projeku uporabnika najlažje pritegnili in ga navdušili z uporabo različnih formatov (3D, animacija, video …), skozi katere je uporabnik brez težav drsel po strani in spoznal ključne prednosti produkta.

S tovrstnim konceptom smo se odmaknili od klasičnih predstavitev in pokazali, da je lahko tudi računovodski program enostaven in prijeten za uporabo.

Za bolj ciljno usmerjeno nagovarjanje smo zasnovali tudi dve ločeni pristajalni strani »Za podjetja« in »Za računovodje«, ki komunicirata izključno prednosti za posamezno ciljno skupino.

 

Rezultati govorijo zase

Prejem 8 mednarodnih nagrad

+55%

organskih ogledov

-52%

zapustnost strani

Izjemna rast števila testnih prijav

3D animacija

Paradni konj obogatene uporabniške izkušnje predstavlja interaktivna 3D animacija, ki uporabnika pričaka že takoj ob vstopu na spletno stran. Ta ga s slikovnimi podobami seznani s ključnimi prednostmi rešitve.

V središču animacije se ves čas nahaja »škatla - box«, ki ponazarja produkt. Začne se s podobo v matriki, ki predstavlja rešitev v oblaku. Zgodba se nato nadaljuje s prikazom rešitev v različnih situacijah, s katerimi se srečujejo računovodje, zaključi pa s podobo škatle, ki zraste iz lonca (simbolika negovanja rastline), kar ponazarja odlično podporo, ki so jo deležni partnerji.

Z animacijo in ostalimi izboljšavami smo na strani dosegli odlične rezultate, ki se odražajo v 55% rasti ogledov (brez pospeška oglaševanja), 39% rasti ogledov strani/uporabnika, 52% nižji zapustnosti in najpomembneje - rastjo testnih prijav. Predstavitev je prejela kar 8 mednarodnih nagrad, tudi za Best UX, UI in Innovation s strani uporabnikov. 

Spletna stran je bila uvrščena med 10 najboljših strani, ki navdihujejo s 3D dizajnom.

Bi pričakovali tovrstni pristop, ko bi iskali računovodski program?

Skupaj
ustvarimo
nekaj odličnega.

(ali pokličite: 01 620 3370)

Kontakt

Izpolnite obrazec in nam na kratko opišite vaše želje. Predstavnik ENKIpe vas bo kmalu kontaktiral z odgovorom. Se slišimo!