AccBox

Lastnik

Pronet, Kranj

Ime projekta

AccountingBox

Opis projekta

Podjetje Pronet, Kranj nam je zaupalo pripravo spletne strategije za enega izmed njihovih glavnih produktov – AccountingBox.

AccountingBox je spletna rešitev, ki računovodskim servisom in podjetjem omogoča spremljanje poslovanja in medsebojno sodelovanje.

Cilj spletnega nastopa je predstaviti ključne prednosti rešitve za podjetja in računovodje in potencialne partnerje prepričati, da brezplačno preizkusijo AccountingBox.

Ciljne skupine

Podjetniki (manjša in srednje velika podjetja)
Računovodje
Javni zavodi

Nagrade

Websi - 3. mesto Produktna spletna stran
CSS Design Awards – Special Kudos, Best UX, IU, Innovation
Awwwards - Honorable mention
Best CSS – Site of the Day
CSS Light – Featured of the Day

AccountingBox

Glavne aktivnosti

Ob vstopu na spletno stran uporabnika pričaka 3D animacija, ki ga preko slikovnih podob seznani s ključnimi prednostmi rešitve. V središču animacije je vedno »škatla - box«, ki ponazarja produkt. Začne se s podobo v matriki, ki predstavlja rešitev v oblaku. Zgodba se nato nadaljuje preko prikaza rešitve v različnih situacijah, zaključi pa s podobo škatle, ki zraste iz lonca (simbolika negovanja rastline), kar ponazarja odlično podporo, ki so jo deležni partnerji.

Uporabniška izkušnja

Izziv spletnega nastopa je bil ustvariti uporabniško izkušnjo, ki pri uporabniku pritegne pozornost, ga navduši in mu preko različnih formatov (3D, animacija, video …) skozi drsenje po strani predstavi odličnost produkta AccountingBox.

 

S tovrstnim konceptom smo se odmaknili od klasičnih predstavitev in pokazali, da je lahko vodenje poslovanja s pravo rešitvijo enostavno in prijetno.

 

Za bolj ciljno usmerjeno nagovarjanje smo tako zasnovali ločeni pristajalni strani »Za podjetja« in »Za računovodje«, ki komunicirata izključno prednosti za posamezno ciljno skupino.

 

Preko vsebinskega dela pa uporabniku omogočili dostop do nasvetov, ki pomagajo pri vodenju poslovanja.

AccountingBox
AccountingBox
AccountingBox
AccountingBox

Rešitve, ki prinašajo rezultate

Strateško zasnovana predstavitev uporabnika na lahkoten in zanimiv način seznani z rešitvijo za enostavno vodenje poslovanja AccountingBox.   

Odzivi in analize kažejo, da je prenovljena spletna stran uporabnike navdušila in prepričala. Beležimo kar 44,94 % povečanje števila sej na uporabnika in več kot 45 % nižji bounce rate.

Izvirnost strateške zgodbe so prepoznali tudi mednarodni strokovnjaki, ki so spletno stran kar 2 x nagradili z nazivom Site of the Day in Special Kudos, s strani uporabnikov pa je prejela nagrade za Best UX, IU in Innovation.

Spletna stran je bila uvrščena med top 10 strani, ki navdihujejo s 3D dizajnom - več na povezavi.

AccountingBox

x1

AccountingBox

x2

AccountingBox

x3

x1

AccountingBox
AccountingBox

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.