Kako na sodoben način spoznati primernega partnerja?

Se še spomnite zgodbice o olimpijskem razvratu v Sočiju? Organizatorji olimpijskih iger so naročili 100.000 kondomov in jih razdelili med športnike, ki so nastopali na Olimpijskih igrah. Mednarodni olimpijski komite je s kondomi želel širiti ozaveščenost o virusu HIV. Veliko število lepih in uspešnih športnikov nima dovolj časa za vzdrževanje dolge partnerske zveze. Med njimi je ravno zato postal priljubljen Tinder, kjer je takoj jasno, kdo je samski in kdo ne. Med olimpijskim prvenstvom so s pomočjo Tinderja našli všečne partnerje za popestritev večerov. Ameriška deskarka Jamie Anderson je dejala, da je morala Tinder med prvenstvom izbrisati, saj jo je zasvojil in s tem postal moteč.

Poleg športnikov, tudi vsi ostali, zaradi hitrega načina življenja, vse težje najdemo čas za spoznavanje novih ljudi. Pri tem ti lahko pomaga novi hit na področju zmenkarij Tinder, ki zate najde veliko oseb, ki se ujemajo s teboj.

Tinder je mobilna aplikacija za zmenke, ki ustvari čez 12 milijonov potencialnih parčkov na dan. Dostopna je v 25 jezikih. Aplikacija je enostavna za uporabo, saj jo le naložiš na svoj telefon in iskanje zmenkov se začne. Prijaviš se enostavno preko Facebook profila, zato takoj razkriješ veliko informacij o sebi. Tinder iz tvojega profila takoj prenese sliko, ime, tvojo lokacijo, prijatelje ter vse stvari, ki si jih všečkal. Pozitivno je to, da tvoji Facebook prijatelji ne bodo videli, da si začel uporabljati Tinder. Ti pa ravno zaradi tega Tinder lahko sprejmeš kot nadaljevanje Facebook profila, da se ne počutiš obupanega in nujno potrebnega spletnih zmenkarij, ker »v živo« še nisi našel primernega partnerja.

Tinder poišče pravi »match« zate

Na podlagi vseh informacij ti Tinder priporoča osebe, ki bi se najbolj ujemale s teboj in živijo v tvoji bližini. Tak izbor lahko predlaga, ker uporablja satelitsko navigacijo, ravno zato, da predlaga morebitne partnerje iz tvoje okolice. Poleg tega, lahko tudi sam nastaviš kriterije in omejiš Tinderjev izbor primernih partnerjev. Za tista dekleta, ki ne želite prejemati nezaželjenih klicev in sporočil, je Tinder ravno pravšnji, saj ti lahko piše le tisti, ki ti je všeč in ne kar vsi.

Naslednji dan po prijavi prejmeš kontakte s sliko samo za tebe izbranih oseb. Na podlagi fotografije potem predlagane osebe všečkaš in začneš s pogovorom. Na strah pred zavrnitvijo lahko na Tinderju kar pozabiš, saj tvoj »like« vidi le tista oseba, ki si ji všeč. Ko na Tinderju podrsaš po zaslonu v desno, ti napiše »It's a match«, ko je všečnost obojestranska.

Dopisovanje, ko je fizična privlačnost že prisotna

Tinder je na nek način najbolj iskrena aplikacija za zmenke, saj kaj kmalu izveš, ali si všeč osebi, ki se ti zdi privlačna. Oseba, ki pa te ni všečkala, ne bo nikoli izvedela, da si ti všečkal njo.

Morda je Tinder malo površinski, saj poparčka tiste, ki so si všeč na pogled in potem se začne dopisovanje ter osebno spoznavanje. Dokler se oba ne všečkata, komunikacija ni mogoča.

V kolikor se odločiš za zmenkarije na Tinderju, z namenom najti pravo osebo zase in ne le za zabavo, moraš skrbno izbrati svojo prikazno sliko. Soustvarjalec aplikacije Sean Rad svetuje, da se predstaviš s takšno sliko, ki te kar najbolje predstavlja. V sliki morajo biti razvidni tudi tvoji interesi in hobiji in ne le tvoj obraz.

Ali imajo ženske in moški enaka pričakovanja?

Ženske se včasih sprašujejo, kaj pričakuje od njih nekdo, ki so ga pravkar spoznale preko aplikacije za zmenke. Kadar se želi sestati takoj po tem, ko sta se všečkala, verjetno išče le zabavo za eno noč. V kolikor pa te želi spoznati preko sporočil ali klicev, preden te povabi na pijačo, verjetno išče bolj resno zvezo. Sicer pa vse ženske ne iščejo le dolgoročnega partnerja in si včasih rade privoščijo le zabavo. Seveda tudi za vse moške ne velja, da iščejo le zabavo. Nekateri posežejo po spletnih zmenkarijah, ker bi radi našli življensko sopotnico, saj je zaradi hitrega življenskega stila še niso uspeli srečati.

Kakšne so možnosti, da si Tinder povrne investicijo razvoja aplikacije

Za uspešnost aplikacije je ključnega pomena, da si jo naloži na telefon čimveč iskalcev partnerjev, kar mora biti brezplačno. Seveda pa lahko dodajo plačljive možnosti tistim, ki Tinder že uporabljajo. Dodatno zbirko zabavnih nalepk in nasmeškov bi lahko prodali vsem, ki si želijo večjo izbiro. Za to možnost bi se verjetno odločili tisti, ki so z besedami sprva nerodni in ne znajo veliko povedati, nalepke pa lahko rešijo njihovo komunikacijo. Druga, malo bolj skrajna možnost pa je, da mora plačati prav vsak, ki se hoče dopisovati z všečnimi osebami. Kako bi to izgledalo? Ko ti Tinder sporoči »It's a match«, moraš plačati, da lahko začneš s pogovorom. To bi verjetno precej zmanjšalo število uporabnikov Tinderja, saj bi se dopisovali le tisti, ki bi imeli bolj resne namene glede iskanja pravega partnerja.

Kakšna je vrednost brezplačne aplikacije Tinder

Od trenutka, ko so novo aplikacijo za zmenkarije lansirali na trg oktobra 2012, njena popularnost strmo narašča. Številni so predpostavljali, da je Tinder vreden 5 milijard dolarjev, predvsem zaradi vložka velikana IAC, ki je kupil dodatni 10% delež za 500 milijonov dolarjev. Po dodatnih raziskavah pa so kmalu prišli do ugotovitve, da je to daleč od resnice, saj je celotna industrija spletnih zmenkarij vredna 2 milijardi dolarjev.

Vendar kljub temu, da Tinder ne generira prihodkov, svojo vrednost izraža v ogromnem številu uporabnikov. Uporablja ga več kot 10 milijonov uporabnikov dnevno, predlaga 850 milijonov morebitnih partnerjev na dan in ustvari več kot 12 milijonov potencialnih parov na dan ter s tem dosega priljubljenost množic.

 

Viri: http://www.tinder.com/, Zmenkarije s Tinderjem (Global, september 2014), http://www.wired.com/2014/04/tinder-valuation/, http://www.forbes.com/sites/jeffbercovici/2014/04/11/no-tinder-is-not-worth-5-billion/.

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.