Finally Fucking Fifteen

Tudi letos smo (tokrat sem se pridružil) z ekipo obiskali festival OFFF v Barceloni, tokrat v temi »Finally Fucking Fifteen.«

Kot pravijo organizatorji, ne gre toliko za festival kot stično točko za mnoge talente širom sveta.  OFFF povezuje umetnike, kot so: Joshua Davis, Stefan Sagmeister, John Maeda, Neville Brody, Kyle Cooper, The Mill, Digital Kitchen, Ben Fry & Casey Reas, Golan Levin, Chris Milk, Rob Chiu, Julien Vallée, Paula Scher, Rick Poynor, Erik Spiekermann, Dvein, Erik Natzke, Casey Neistat in druge.

Ker se ne štejem med umetnike (bolj sem v tem pogledu zatiralec, saj sem odgovoren za vodenje in finančno plat, roki in druge omejitve pa niso po želji artistov), lahko rečem, da je festival inspirativen v pogledu, kaj lahko naredi posameznik ali skupina, če v tem resnično uživa. Nemalo umetnikov je predstavljalo svoje lastne zgodbe, ki nikoli niso (in verjetno ne bodo) finančno uspešne, vseeno pa so jih postavile na zemljevid »največjih« in jim tako odprle vrata za ustvarjanje opaznih zgodb. In obratno, veliko tovrstnih projektov so na koncu odkupile znane blagovne znamke, saj jim je ustrezala njihova »odštekanost« … le redko kateri predavatelj se je lahko pohvalil, češ da ne dela za Nike.

Tuji festivali so vedno inspirativni tudi v pogledu, kaj vse je mogoče, če ustvarjaš v veliki državi oz. mednarodno. Še bolj spodbudijo tisto željo, da bi imeli priložnost ustvarjati veliko zgodbo, ko ekipa 50 ljudi gradi en projekt, pri čemer so jim na voljo vsa orodja in predvsem pogum nosilca, ki želi kampanjo, kot je še ni bilo. V tem pogledu si mislim, da smo Slovenci izjemno ustvarjalni in sposobni, saj z zgolj nekaj odstotkov tovrstnih budgetov, v zelo zadržani družbi (to se vidi že po številu hipsterjev), ustvarjamo odlične projekte.

Spodaj dodajam še nekaj slajdov (ti so tam pretežno v video obliki), ki nosijo všečna sporočila (naj ne moti, če malo postrani):

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.