Moja izbira

Lastnik

Center RS za poklicno izobraževanje

Ime projekta

Mojaizbira.si

Opis projekta

Mojaizbira.si kot unikatna iskalna platforma v vlogi odličnega svetovalca postreže z najpomembnejšimi informacijami o poklicih in izobraževanju. Posebnost projekta je v doseženi ravni interoperabilnosti med različnimi proračunskimi porabniki, pri čemer je korist uporabnika, da vse najde na enem mestu. Uporabniška izkušnja je povsem prilagojena ciljni skupini, podatki pa so koristni in v pomoč pri izbiri življenjske kariere.

Ciljne skupine

Osnovnošolci zadnje triade

Svetovalni delavci

Starši, ki otrokom svetujejo pri izbiri poklica

Inštitucije, ki izvajajo programe

Nagrade

WEBSi 2015 - Generalni spletni prvak

WEBSi 2015 - Spletni prvak

Zlata Diggit nagrada 2015

Netko zmagovalec 2014

Netko finalist 2014 (2 x)

Moja izbira spletna stran

Glavne aktivnosti

Iskalna platforma deluje kot svetovalec osnovnošolcem zadnje triade (združuje vse najpomembnejše informacije), svetovalnim delavcem (orodja, gradiva in napotki) in staršem, ki otrokom svetujejo pri izbiri poklica (informacijska mreža z nasveti). Pomaga s podatki, ki so predstavljeni na uporabniku enostaven in pregleden način ter združeni preko peterice ključnih državnih inštitucij in več sto srednjih šol – uporabnik v iskalna polja le vpiše želene potrebe in se pusti voditi do ključnih informacij.

Enotna uporabniška izkušnja

Skrbimo, da razumemo uporabnika in ga integriramo v zgodbo blagovne znamke, pri čemer se prilagajamo različnim prikazovalnikom. Deluje v odzivni grafiki, a je uporabniška izkušnja zaradi videa in animacij optimalna na računalniškem zaslonu.

Moja izbira spletna stran
Moja izbira spletna stran
Moja izbira spletna stran
Moja izbira spletna stran

Rešitve, ki prinašajo rezultate

Mojaizbira.si je postala de facto centralna točka za informiranje glede karierne orientacije. Odstopa od tipičnih digitalnih produktov v javnem sektorju, saj v skladu z dejanskimi potrebami uporabnikov združuje vsebine iz več virov (Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport, Andragoški center Slovenije, Obrtna zbornica in Zavod RS za zaposlovanje, podatki o srednjih šolah). S prenovo je stopnja zapustnosti z 58 % padla na 9 %, čas ogleda pa smo dvignili za 67 %, kar kaže na razumevanje uporabnika (prejeli smo tudi številne pohvale).

Stroka je portalu podelila številne nagrade, med drugim velja za najboljši spletni projekt leta na WEBSi 2015 natečaju, dodatno pa še WEBSi Spletni prvak (Posebni digitalni projekti), Zlato Diggit nagrado in Netko priznanja kar v treh kategorijah (zmagovalec v kategoriji digitalni nastop državne in javne uprave in finalist v kategorijah najbolj prijazna vsebina za otroke ter mediji in informativni projekti).

Netko zmagovalec 2014

x1

Websi 2015 winner

x2

Netko finalist 2014

x2

Moja izbira diggit

x1

Moja izbira spletna stran
Moja izbira spletna stran

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.