Že druga mednarodna nagrada za Cevko.si

V veselje in ponos nam je, da je spletno mesto Cevko.si že drugič prepoznano kot presežek v svetovnem merilu. Tokrat so mu nagrado »Special Mention« podelili vrhunski spletni strokovnjaki v okviru mednarodne platforme Awwwards, kjer se za nagrade potegujejo najboljši spletni projekti vsega sveta.

Nagrade Awwwards potrjujejo talent najboljšim spletnim oblikovalcem, razvijalcem in agencijam na svetu. Cilj natečaja je ustvariti stičišče, kjer se srečujejo spletni strokovnjaki iz vsega sveta, da bi našli navdih, prostor za razprave, mesto za izmenjavo znanja in izkušenj ter si izmenjali in sprejemali konstruktivne in spoštljive kritike.

Poslanstvo snovalcev natečaja je odkrivanje, prepoznavanje in spodbujanje nadarjenost in truda spletnih oblikovalcev, razvijalcev in agencij, ki ustvarjajo edinstvene digitalne izkušnje, katere so uporabne, inovativne, intuitivne in prijetne na ogled.

Nagrada »Special Kudos«

To je že druga mednarodna potrditev projekta Cevko.si – na mednarodni platformi CSS Awards Design je namreč prejel nagrado »Special Kudos«.

Najmlajše učimo odgovornega ravnanja z vodnimi viri

Cevko.si otrokom odpira vrata v vodni svet doživetij. In to dobesedno, saj klasično strukturo spletnih strani zamenjuje z raziskovanjem skrivnostnih hiš kot del mestne infrastrukture, ki vabijo k raziskovanju – vsaka skriva zanimive vsebine, obogatene z videom, animacijami, avdio vsebinami, igricami … Ko otrok vstopi v prostor, intuitivno drsi skozi izobraževalne sklope in interaktivno, z različnih zornih kotov spoznava zgodbo vode in se s Cevkom uči, kako varovati vodne vire.

Intuitivna uporabniška izkušnja

Cevko.si pomeni poskus razumevanja uporabniških navad otrok, zato zapušča ustaljene menijske strukture in najmlajšim dostop do vsebin omogoča preko igričarske platforme vstopanja v mestne hiše. Otrok preprosto izbere področno hišo in raziskuje multimedijsko bogate vsebine, tako pa se izobražuje o pomenu pitne vode v našem življenju in se uči odgovornega ravnanja z vodnimi viri, ne nazadnje pa rekrutira kot varuh vodnih virov. Zabava se na različne načine, celo s Cevkovo pesmico ali pa pred spanjem, ko lahko v postelji posluša pravljico.

S prenovljeno stranjo stopamo korak naprej po poti intuitivnega raziskovanja – zapuščamo klasične pojavne poti in najmlajše, upoštevajoč izvedene raziskave, preko igre vodimo do cilja (kljub zahtevni vstopni platformi tudi na telefonu, v celoti prilagojeno za retina zaslone). Pri tem ne pozabimo niti na majhna presenečenja, npr. dnevna in nočna scena, občasne nagradne igre, aktivnosti, povezane z off-line dogodki, ...

Z uporabniško izkušnjo, prilagojeno otrokom, te povprečno zabavamo 3:50 min, pregledajo več kot 6 strani, zapustnost pa je skoraj ničta (12 %). Penetracija je odlična – večina ljubljanskih otrok sporočila pozna in spoštuje ter širi med odrasle.

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.