Visoka pozicija na iskalniku Google?

Vsak lastnik spletnega mesta si želi, da bi imel čim boljšo pozicijo na iskalniku Google. Visoka pozicija prinaša večji obisk spletnega mesta, povečan obisk pa lahko rezultira v boljših poslovnih rezultatih – seveda je odvisno od tega, s čim se lastnik spletnega mesta ukvarja. Kako torej do boljših pozicij na iskalniku Google?

Google algoritmi?

Google vsake toliko časa spreminja svoje algoritme, po katerih indeksira in uvršča spletna mesta v svoj iskalnik. Če bi obstajala matrika, po kateri bi lahko dosegali najboljše pozicije na iskalniku, potem bi bila konkurenca zelo velika. Ker obstajajo samo ugibanja in primeri dobre prakse, je spodaj nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo, da dosežete najboljše pozicije na iskalnikih – vendar je proces dolgotrajen in zahteva precej dela.

Google in vsebina?

Google ima rad vsebino, ki ni namenjena zgolj njemu, ampak predvsem uporabnikom, ki obiskujejo spletna mesta. Če bo tekst napisan v SEO (search engine optimization) jeziku, potem bo precej neprimeren in neberljiv za obiskovalca. Pri tem je potrebno pozornost posvetiti ključnim besedam, na katere želimo targetirati čim boljše pozicije na iskalniku in jih vključiti v sam naslov članka, URL naslov in v meta opis, ki je še vedno pomemben. Prav tako je pomembno poimenovanje fotografij, ki so del članka.

Seveda temu sledi vsebina članka, ki jo objavljate. Če želite, da bo vsebina primerna, potem jo napišite tako, da jo bodo vaši obiskovalci razumeli, predvsem pa da bodo obiskovalci dobili informacije, ki so jih iskali, ko so preko iskalnika prišli do vas. Pozornost posvetite temu, da vsebina ni predolga in jo razbijte s tem, da uporabljate oštevilčenje, če naštevate. Če imate slikovno gradivo, potem ga dodajte v samo vsebino.

Google in hitrost?

Vendar tudi to še ni dovolj. Google v zadnjem času posveča veliko pozornosti tudi hitrosti nalaganja spletnega mesta (testirate lahko tukaj - http://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/). Z dobljenimi rezultati lahko izboljšate hitrost, ki vam bo prinesla dodatne točke pri Googlu in uvrščanju na iskalnike.

Google in povratne povezave?

Zadnja faza, ki je še kako pomembna, pa jo večina pozabi, je pridobivanje povratnih povezav na ključne besede s sorodnih spletnih mest in ki vam dajejo težo pri uvrščanju na iskalnike. Če se boste posluževali rešitev, ki jih ponujajo marsikateri ponudniki na spletu, potem vas lahko doleti kazen – Google ima rad naravno rast povezav, predvsem pa ima rad, da vse poteka organsko. In to nas zopet pripelje do vsebine, ki je ključnega pomena za dobro pozicijo.

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.