Test povprečnega spletnega uporabnika: strani slovenskih športnih zvezdnikov

Ponovno smo sodelovali pri testu povprečnega spletnega uporabnika, ki ga izvaja Marketing Magazine. Našo oceno si lahko preberete v nadaljevanju. 

Vrhunski športniki so svoja blagovna znamka, zato  je izredno pomembno s kakšnim spletnim nastopom komunicirajo z javnostjo. Spletni nastop daje športnikom možnost neposredne komunikacije in je platforma za dodaten zaslužek.  

Spletno mesto je izredno pomemben kanal za komunikacijo z javnostjo in je obvezno, da ciljne javnosti (sponzorji, podporniki, simpatizerji, navijači) najdejo vse potrebne informacije. S tem gradimo digitalno blagovno znamko športnika in posledično gradimo tudi bazo oboževalcev, ki je privlačna tako sponzorjem, kot ostalim podpornikom.

Za tovrstno komunikacijo mora biti razvita spletna platforma, ki je bolj vsebinske narave, vendar je sama uporabniška izkušnja prav tako pomemben faktor, ki nadalje psihološko vpliva na percepcijo blagovne znamke in aktivira bazo fanov ali bolje ciljno skupino.

Pri pregledu spletnih mest Tine, Gorana in Jerneja nobeno spletno mesto ni presežek, zato bi se negativnemu komentiranju izognila ter se raje fokusirala na spletna mesta svetovnih športnikov (Lindsey Vonn, Anna Fenninger, Tony Parker, Tiger Woods), ranga naših asov, ki so izredno dovršena ter z inovativnimi rešitvami vpletejo ciljno skupino in jo subtilno integrirajo v samo zgodbo. Narejena je izredno dobra povezava z družbenimi omrežji, s poenoteno zgodbo ter enostavnimi spletnimi trgovinami, ki so delni vir dohodkov.

Digitalni nastop bi bil vsekakor lahko še ena platforma, oziroma izhodiščna točka, kjer bi sponzorji dobili dostop do široke skupine oboževalcev ter svoje mesto za predstavitev, športniki pa izhodišče za pogajanje in poslovni napredek.  

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.