Sužnjelastništvo?

V mestu čakam na avtobus. Telefon imam že v varčevalnem načinu, temperatura je nizka (vsi vemo, da se takrat baterija še dodatno »skrči«). Urbane nimam, trafike so zaprte. Telefon ugasnem, saj tako privarčujem nekaj procentov, da bom lahko plačal vožnjo do doma. Kaj pa, če mi ugasne, ko pridejo na avtobus kontrolorji? Kako bom dokazal, da sem plačal vožnjo?


Vir: https://gifer.com/en/AxEr

...

Vsakodnevno se srečujemo z neštetimi elektronskimi napravami, ki včasih delujejo malce po svoje. In po Murphyju delujejo dostikrat tako, da takrat, ko jih najbolj potrebujemo, ne delujejo. Želimo skuhati nedeljsko kosilo na najnaprednejši indukcijski plošči, ki se odloči, da bo nehala delovati. Ker ji je neki senzor sporočil, da je morda prevroča, raje ugasne za 10 minut. Tako, preventivno. Televizijskih sprejemnikov in raznih IPTV boxov se sploh ne da več upravljati brez daljinskih upravljalnikov, zato jih raje hranimo na varnem, da se ne bi kaj polilo po njih in bi se pokvarili.


Vir: https://www.civicx.com/threads/12-volt-charging-systen-error-message.1333/ 

In kaj je smisel vsega tega? Vse sodobnejše naprave naj bi nam olajšale življenje, ne pa da smo v stalnem »stresu« zaradi tega, da katera od njih ne bi funkcionirala ravno takrat, ko jo potrebujemo. TV sprejemniki ponujajo najnajprednejše funkcionalnosti, a zatajijo, ko prenos podatkov ni dovolj stabilen, da bi bila slika tekoča.

Kdo potemtakem komu služi? Uporabnik, ki je podzavestno pod stresom in po eni slabi izkušnji neprestano pričakuje, kdaj ga bo določena naprava pustila ponovno na cedilu, ali ta naprava, ki deluje neobremenjeno in se izklopi takrat, ko nima več idealnih pogojev za delovanje? 

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.