Spletna mesta brez odzivne grafike postavljena nižje na lestvici iskanih rezultatov

Google se je, zaradi porasta uporabe mobilnih naprav, odločil, da bo posodobil algoritme in spletna mesta, ki niso odzivna, postavil nižje na lestvici iskanih rezultatov. Trendi se vedno bolj pomikajo k uporabniku in upoštevajo prilagojeno uporabniško izkušnjo in Google ima vsekakor pripravljen odgovor na to. S tem odzivna grafika spletnega mesta postaja veliko bolj pomembna kot kdajkoli.

21. april je bil dan, ko je odzivna grafika postala izredno pomemben element načrtovanja spletnega mesta

Z 21. aprilom je v Google iskalniku zelo težko najti spletno mesto, ki ni prilagojeno odzivni grafiki. Ker sami trendi napovedujejo porast uporabe mobilnih naprav napram namiznim napravam, je izredno pomembno, da ukrepate takoj. Posledično bodo mobilni uporabniki lažje prišli do ustreznih in kakovostnih rezultatov iskanja.

Dejstvo je, da bo veliko podjetjem v slovenskem okolju odzivna grafika delala preglavice in zdaj je vsekakor čas, da zelo hitro in učinkovito reagiramo na tovrstno aktivnost Googla. Kakorkoli obrnemo sliko, na koncu delamo za končnega uporabnika in v kolikor mu olajšamo pot do cilja, smo s tem dosegli tudi svoje cilje.

Nasveti, kako odzivno grafiko narediti bolj učinkovito

Dodajam nekaj nasvetov, kako odzivno grafiko narediti bolj učinkovito ter si s tem zagotoviti boljše rezultate iskanja:

  1. Prilagoditi uporabniško izkušnjo – upoštevanje vseh ključnih temeljev za mobilno prijazno uporabniško izkušnjo bo pozicioniralo spletno mesto višje na lestvici rezultatov.
  2. Poenostavitev navigacije – z razumevanjem potreb uporabnikov je potrebno kompleksne navigacije prilagoditi mobilni uporabi.
  3. Optimizacija fotografij in zmanjšanje časa nalaganja
  4. Prilagoditev velikosti gumbov in razmak med njimi – velikost gumbov mora biti velika od 5 do 7 mm, razmak pa mora biti prilagojen različnim velikostim prstov.

Z odzivno grafiko lahko pridobimo konkurenčno prednost

Od sedaj bo oblikovanje odzivnega spletnega mesta ključna konkurenčna prednost. Ni več pomembno samo, da je grafika prilagojena, temveč je izredno pomembno, da naše uporabnike zelo dobro poznamo, jim prilagodimo uporabniško izkušnjo in poenostavimo sprehod po spletnem mestu.

Za lažjo predstavo si lahko ogledate nekaj odzivnih spletnih mest:

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.