Pomp nagrada za Primavoda.si

Primavoda.si je prejela še nagrado POMP 2016 –najboljši medij javnega sektorja, združenj in neprofitnih organizacij. Ta dosežek nas zapolnjuje, saj smo s tem osvojili tudi nagrado, ki dokazuje uspešnost digitalne platforme, tako z vidika digitalnih tehnologij kot z vidika vsebinskega marketinga.

Nagrada: POMP 2016 - najboljši medij javnega sektorja, združenj in neprofitnih organizacij

Druge nagrade: Awwwards - Honorable Mention, CSS Design Awards 2016 - Special Kudos, Zlata Diggit nagrada 2016

Lastnik: JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o.

URL: www.primavoda.si

Pojasnilo žirije POMP Forum za Primavoda.si (ENKI)

"Vrhunsko oblikovano spletno mesto z veliko vsebine. Je zelo kompleksno spletno mesto, zato še posebej pohvala avtorjem, da so uspeli tolikšno količino informacij smiselno umestiti na portal, pri čemer je tudi iskanje informacij preprosto. Tako lepo! Čestitke!"

Glavni namen projekta

Primavoda preko različnih interakcij spodbuja razmišljanje o pomenu vode in dviguje zavest o nujnosti varovanja te življenjsko pomembne tekočine. Največkrat v življenju preverimo vreme, zato smo slednjega povezali s podatkom o vlažnosti zraka in tako generirali podatek, koliko vode naj bi ta dan popil odrasel posameznik. Od tu dalje vodimo po VOKApediji, predstavljeni z inovativno formo, ki ponazarja krožno gibanje vode.

Kreaivnost in inovativnost

Pri potalu Primavoda gre za moderno, fluidno in povezano uporabniško izkušnjo, ki na enem mestu ponudi vse relevantne informacije o vodi v Ljubljani, skozi vsebinske sklope pa subtilno sporoča bistvo, da moramo varovati vodne vire. Preko storyscapinga uporabnika subtilno integriramo v zgodbo vode, naj bo to preko vremena v navezi s potrebno količino dnevno popite vode, številnimi interaktivnimi aplikacijami (npr. povprečna poraba, virtualna voda, pot vode, pitniki, stanje vode idr.), številnimi fotografijami vode in družbenimi omrežji.

Ciljne skupine
 

  • Ljubljančani, starosti 20-40 let.
  •  Izobraževalni delavci.

Rezultati

Dvig obiska 126 %, števila uporabnikov za 109 %, števila ogledov strani za 312 %, števila ogledanih strani za 82 %, povp. časa ogleda za 24 %. Da smo zbudili zanimanje, dokazuje povprečno 6,14 ogledanih strani na sejo, kar je daleč nad povprečjem, pa tudi preko 73.400 ogledov videa (https://www.youtube.com/watch?v=bSjGUCQgKao).

Družba JP VODOVOD-KANALIZACIJA pa zadnja leta velja kot zgled spletnega komuniciranja v javnem sektorju (v zadnjih letih kar 10 nagrad), predvsem nevsiljivega in ciljnim skupinam uporabnega okoljskega osveščanja na področju pitne vode. 

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.