Ocena spletnega nastopa micna.si

Marketing magazin me je povabil k oddaji ocene o spletnem nastopu www.micna.si. Spodaj si lahko preberete komentar.

Katera ženska ne bi bila rada lepa, pametna, všečna, … To vsekakor zelo dobro vedo tudi vsi publicisti in oglaševalci, zato je portalov in aplikacij, namenjenim ženskam, vsak dan več; ne samo v svetovnem merilu, ampak tudi v Sloveniji. Tudi pri Delu so verjetno zaznali to kot veliko priložnost, zato pozdravljam njihovo, za Slovenski trg, nekoliko drzno odločitev o lansiranju aplikacije.

Ker sem vajena uporabe tujih aplikacij, se takoj poraja vprašanje, zakaj so se snovalci ustavili zgolj pri branju člankov. Zakaj mi aplikacija ne nudi več interaktivnosti, več uporabnih in zabavnih funkcij, ki bi spremljala vsakodnevna opravila? Sprašujem se, če bo tako elementarna vrednost prepričala bralke k redni uporabi.

Na prvi pogled je sicer všečna, preprostega in čistega dizajna, v slogu »trendi« ženske, a ko se lotim njene uporabe, naletim na pomanjkljivosti, zaradi katerih uporabniška izkušnja ostane zgolj povprečna. Pogrešam iskalnik, preko katerega bi lahko iskala članke, ki me podrobneje zanimajo, prav tako mi manjka intuitivna navigacija, ki bi me vodila po sorodnih vsebinah in podaljšala čas branja.

Omenim še, da sem na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Pinterest zasledila nekoliko nerodni način »draženja« bralk s pomočjo naslovnih fotografij prispevkov – preveč zapleteno se mi zdi od uporabnika pričakovati, da bo zaprl družbeno omrežje, odprl aplikacijo Mična in poiskal članek, ki je vzbudil zanimanje.

Vsekakor pozdravljam odločitev za aplikacijo. Snovalcem pa vsekakor predlagam, da razmislijo o njeni trenutni vrednosti in dolgoročno izkoristijo potencial, ki je na voljo.

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.