Najboljša spletna trgovina in najboljši projekt javnih in nevladnih organizacij

Številčna žirija natečaja WEBSi je kot najboljšo spletno trgovino leta 2019 izbrala projekt Lekarne Ljubljana, kot najboljši projekt javnih in nevladnih organizacij leta 2019 pa spletno stran Veterinarske fakultete v okviru Univerze v Ljubljani.

Lekarna Ljubljana, najboljša spletna trgovina

Primarna funkcija platforme je spletna trgovina z nakupnim procesom, ki jo dopolnjujejo strokovni prispevki ekipe farmacevtov in korpo vsebine, sekundarna pa »Lifestyle portal« poljudnejših vsebin, ki daje odgovore na mnoga iskanja zunaj platforme Lekarna Ljubljana.

Celotna uporabnikova pot pa se tako, od prvega do zadnjega koraka, prepleta s svetovalnimi, izobraževalnimi in prodajnimi vsebinami in tako uporabnika, ne glede na fazo nakupa, ves čas neguje.

Uporabnike spletna platforma nagovori na način kot na prodajnih mestih in jih preko virtualnega telesa pripelje do najbolj relevantnih produktov. Na ta način Lekarna Ljubljana obravnava uporabnika holistično, saj ne nastopa več samo kot trgovina, pač pa kot svetovalec.

Prejete nagrade:

 • WEBSI, najboljša spletna trgovina
 • Netko, naj spletna trgovina, finalist

Razišči spletno trgovino Lekarne Ljubljana >

Veterinarska fakulteta, najboljša spletna stran NVO

Spletna platforma Veterinarske fakultete s sodobno predstavitvijo, ki črpa navdih iz bogatega sveta narave, nagovarja zelo različne ciljne skupine na dokaj netipični način tovrstnih inštitucij, prepleteno s subtilnimi efekti, ki dvigujejo stopnjo zanimanja do nivoja, ko se uporabnik prepusti intuitivnemu raziskovanju.

Glavni cilj prenovljene platforme je enakovredna predstavitev raznolikih dejavnosti pod okriljem inštitucije in pozicioniranje Veterinarske fakultete kot izvajalca kliničnih in diagnostičnih storitev. Fakulteta, ki ima sicer velik presežek vpisa v študijske programe, tako uspešno vstopa na trg z drugimi dejavnostmi, preko izobraževalnega vsebinskega razdelka (hub) pa širi nivo poznavanja in znanja s področja veterine.

Spletna platforma Veterinarske fakultete beleži številne nadpovprečne kazalce, med drugim drastični porast obiska in pregledovanja vsebin ter ugleda blagovne znamke, ki s prenovo kaže, da zna slediti zadnjim trendom spletnega komuniciranja. Z vidika uporabniške izkušnje, grafične podobe in programiranja je prejela več mednarodnih nadgrad, v Sloveniji pa z več nagradami velja za enega najboljših projektov leta.

Prejete nagrade:

 • WEBSI, najboljši projekt vladnih in nevladnih organizacij
 • Velika Diggit nagrada, najboljša spletna stran leta
 • Zlata Diggit, najboljši projekt javnega sektorja
 • Netko, naj projekt javne ali nevladne organizacije
 • Netko, naj znanstvene in izobraževalne vsebine
 • Special Kudos (CSS Design Awards)
 • Best CSS, Site of the Day
 • Design Nominees, Site of the Day
 • CSS Light, Feautured of the Day

Razišči spletno stran Veterinarske fakultete >

 

Pretekli dosežki natečaja WEBSi:

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.