KAJ JE PRIHODNOST? SPLETNI VIDEO!

Večkrat smo že pisali, da trendi digitalnega oglaševanja vse bolj izkopavajo klasično vejo oglaševanja, v tem članku pa se bom malo bolj konkretno dotaknila spletnega oglaševanja skozi video. Tako kot se spreminjajo časi in s časom tehnologija, tako se tudi oglaševanje prilagaja načinu življenja spletnim uporabnikom. Spletni video je in bo prihodnost oglaševanja na spletu.

Jasno je, da skozi video oglas lahko izredno dobro predstavimo svojo vsebino, informiramo, izobražujemo in s tem spodbujamo k interakciji z nami.

Splet nam omogoča zelo natančno targetiranje (s skrbno izbiro ključnih besed) in nadalnje merjenje učinka, zato lahko poskrbimo, da spletni video vidijo »pravi« uporabniki, ki so ključni za prodajo naših storitev.

Dotaknimo se tudi dejstva, da je sam zakup oglaševanja na spletu res neprimerljivo cenejši, praviloma pa je cenejša tudi sama produkcija. Vsebina mora biti izredno premišljena, domiselna in dinamična, saj so spletni uporabniki še toliko bolj občutljivi do tovrstnih prikazovanj. Upoštevajoč vse to, so stroški produkcije še vedno znatno nižji v primerjavi s TV spotom.

Zgodba je ključ za uspešnost in prodornost spletnega oglasa in mora biti vedno ključno vodilo pri ustvarjanju. Video zgodba nagovori več čutov, v nas prebudi več čustev, zato je uporabnika lažje spodbudi k interakciji in nadalje močni aktivaciji.

Dodajam pa tudi nekaj mejnikov, ki bodo še dodatno pripomogli k priljubljenosti in rasti spletnega video oglaševanja:

1. Facebook je v konec leta 2016 implementiral novo video strategijo in napovedal, da se bo video gledanost podvojila iz 4 mrd na 8 mrd ogledov na dan. Poleg zgoraj naštetega, ta osupljiva rast gotovo pripomore k odločitvi, da začnete z video oglaševanjem tudi vi.
2. Video posnetki imajo neposredno dober vpliv na rezultate iskanja (SEO), saj je Google s svojimi algoritmi izredno naklonjen video posnetkom. To potrjuje tudi dejstvo, da je Google lastnik Youtube-a.
3. Video je balzam za oko in možgane. V poplavi vsebin v digitalnem svetu smo ljudje resnično preobremenjeni z informacijami, ki jih je vse nemogoče obdelati. Z video posnetkom, ki vsebuje dobro zgodbo, si spočijemo možgane in se čustveno odzovemo na vsebino, kar nas še dodatno pozitivno poveže z blagovno znamko.
4. Viralni potencial je pri video vsebini veliko večji kot pri splošnih vsebinah. Spletni video je izredno dobro orodje za predstavitev vizije, znanja, izdelkov, storitev in nenazadnje novic ter poslovnih obvestil.

Večina podjetij še vedno spletni video gleda skozi strošek, mi pa učimo ravno obratno. Glede na merljivost rezultatov in samo investicijo, je potrebno strošek gledati skozi dodano vrednost ter slediti trendom in specifikam, ki jih narekuje digital. Dodana vrednost bo izrazita!

Primer kampanje, ki jo izvajamo za Imej.si, predstavljamo v spodnjem videu – ko boste videli, je strošek doseganja ciljne skupine zelo nizek. Kampanja je ne le ustavila trend upada prodaje .si domen (cilj), pač pa ga celo obrnila.

Torej, kaj je digitalna prihodnost. V veliki meri večji budgeti za digitalno oglaševanje, kjer bo velik del zavzel tudi spletni video. Mi smo že zdavnaj začeli, ste vi?

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.