Preprosto. Pa kruh pa pašteta.

Dvoriščnice

Preprosto. Pa kruh pa pašteta.

Tako kot v otroštvu. Brezskrbno naj bo. Pa vseeno odgovorno 2016.
In naj sosedu ne crkneta ne krava ne televizija. Če moramo zato pobrskati nekje globoko po želodcu, poiščimo tisto iz otroštva, kar nas dela velike. Nesebično veselje ob uspehu drugega. Sprva bo verjetno potrebno s sirkovo krtačo podrgniti čez možganske celice, da bomo sploh razumeli pojem. Potem pa se bo začel ob redni uporabi počasi bleščati. Kot dedkov poročni šolen na edini fotografiji, ki vam vedno, ko jo pogledate, raztopi apnenec okrog srca.

Gremo ven. Iz škatle. Iz vzorca. Pojdimo se:

1. zemljo krast

Potrebuješ: palico

Igralci: 2–6

Obvezna oprema: kruh pa pašteta

Priprava: Na tleh zariši krog in ga razdeli na toliko enakih delov, kolikor je igralcev. Vsak igralec si za svoj del izbere poljubno ime države, ki jo zastopa.

Pravila:
Vsak igralec stopi na svojo državo. Eden izmed njih ima palico in zavpije ime ene izmed držav ter vrže palico na njeno ozemlje. V tem trenutku vsi igralci, razen klicanega stečejo iz kroga. Ko igralec klicane države prime palico (to naj stori čim hitreje), zavpije STOP in vsi tekači se morajo ustaviti. S palčko mora igralec zadeti enega izmed soigralcev. (Pa ne sme ciljati v glavo, saj smo rekli, da se imamo radi!) Če ga zadene, mu lahko krade zemljo. A pozor, pozor! Z nogami mora stati na mestu – na svoji zemlji (LOL). Znotraj tega, kar zariše, vpiše ime svoje države. Če pri metanju palice zgreši soigralca, se vlogi zamenjata. Palico meče tisti, ki ga prejšnji igralec zadene. Zmaga pa tisti, ki nakrade največ. :)


Vir:YouTube

2. gumitvist

Potrebuješ: ja, gumitviiiiist

Igralci: poskočni

Obvezna oprema: kruh pa pašteta

Priprava: Dva naj za začetek stopita v krog in nategneta elastiko; začneta pri gležnjih.

Pravila:

Lahko si jih izmislite, saj jih je kar nekaj. Lahko se greste »desetko« ali pa »usa, usa, usasa« …, lahko pa še kaj, česar mi ne znamo (več).


Vir:YouTube

3. ristanc

Potrebuješ: kredo, kamenček

Igralci: še bolj poskočni

Obvezna oprema: kruh pa pašteta; če imaš pa še star delujoči kasetnik, si zmagal.

Priprava: Na tla nariši kvadrate (najprej dva enojna, en dvojni, en enojni, en dvojni, zadnjega pa zaključi v obliki polkroga) in vanje napiši številke od ena do osem.

Pravila: Kamenček vrzi v prvi kvadratek in skači po oštevilčenih kvadratih. Po enojnih skači po eni nogi, v dvojnega pa z obema. V polkrogu se obrni in se na enak način vrni na začetek. Nazaj grede ne pozabi pobrati kamenčka. In tako do zadnje številke. Če kamenčka ne vržeš v pravi kvadrat ali se med skakanjem prevrneš (ujemi se na roke, da ne bo gipsa!) ali v enojnem kvadratu stopiš na tla z obema nogama, je na vrsti drug igralec. Zmaga tisti, ki uspešno zaključi z osmico.


Vir:YouTube

Posebno opozorilo: z igranjem teh iger se boste izdatno družili s svojimi prijatelji in obenem zadovoljili telesno potrebo po gibanju.

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.