Čas za nakupe

Marketing magazin me je povabil k oddaji ocene o spletnem nastopu dveh največjih spletnih trgovin. Spodaj si lahko preberete komentar, v .pdf prilogi pa dodajam še celotno oceno analize Marketing Magazina.

Gledano s profesionalnega vidika nadvlada Mimovrste.com. Gre za spletno trgovino, ki razume kupca in slednjega odlično vodi do nakupa, pri čemer nenehno svetuje in povečuje vrednost nakupne košarice. Želel bi si le več tistih vsebin, ki pomagajo v fazi raziskovanja in odločanja. Enna.com že na prvi pogled deluje okorno, kot da je ujeta v preteklost, pa tudi nakupna izkušnja ni optimalna.

Z vidika uporabnika (uporabil sem obe), me Mimovrste prepriča in zadovolji. Izkušnje z drugo ne bi želel ponoviti, saj je zahtevala večkratno registracijo in nekaj klicev, da sem prišel do želenega izdelka. Vmes bi obupal, a jih je rešila naveza z znanim dnevnikom, preko katerega so podeljevali visoke vrednostne bone (mimogrede, pohvala za to akcijo, upam le, da se je izplačala). In ja, lahko, da sem naredil nekaj narobe, a ravno to je bistvo odlične uporabniške izkušnje – nič ne prepusti naključju in zagotovi, da uporabnik natančno ve, kaj, kdaj, kako in kje se od njega pričakuje.

Pri obeh sem pogrešil responsive grafiko in pospeševanje prodaje v obliki remarketinga ter naprednega opominjanja na neopravljeni nakup. Če sem si nekaj ogledal in postavil v košarico, nisem pa opravil nakupa, sem predragocen, da se z mano ne bi aktivno ukvarjali.

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.