Cannes 2013

Že 60. leto zapored so se v modenem Cannesu zbrali kreativci iz vsega sveta, da na enem izmed največjih oglaševalskih festivalov predstavijo svoje kreacije.

V nadaljevanju nekaj zmagovalnih kampanj, ki so navdušile tamkajšnjo žirijo.

»Dumb Ways to Die«, serija animiranih filmčkov, ki želijo mlade opozoriti na nevarnost podzemne železnice. Filmčki na humoren način prikazujejo različne nezgode, ki se lahko pripetijo mladim zaradi njihovega pomanjkanja odgovornosti. Animacije so postale viralni hit, ki si jih je do danes ogledalo več kot 50 milijonov uporabnikov. Kampanja, ki je nastala izpod rok agencije McCann Melbourn je prejela kar pet velikih nagrad, 18 zlatih, 3 srebrne ter 2 bronasti in s tem postala največkrat nagrajena akcija v zgodovini festivala.

»The Beauty Inside« velja po mnenju žirije za eno izmed najbolj učinkovito povezanih kampanj s samo blagovno znamko, saj je ideja pisana na kožo Intelu in jo v takšni obliki ne bi mogli pripisati drugi blagovni znamki.

Agencija Ogilvy France je s kampanjo »Smart ideas for smarter cities« osvojila nagrado za oglaševanje na prostem, v okviru katere je na ulice Londona in Parisa postavila inovativne plakate, ki so mimoidočim omogočali lažje življenje in s tem marsikomu polepšali dan.

Letošnjo nagrado za Grand Prix for Good je osvojila agencija BBDO Dusseldorf, ki je s kampanjo »Die Ameisen-Rallye« želela opozoriti na problem uničevanja deževnih gozdov. Z namenom osveščanja širše javnosti so v živalskih vrtovih opremili terarije s drevesnimi listi, ki smo imeli vgravirana sporočila, ki pa so jih prenašale mravlje.

Trend interaktivnih avtomatov in s tem vse oblike online sharanja produktov prijateljem je že nekaj časa prisoten. Z letošnjo akcijo pa je Coca Cola naredila korak naprej in sharanje preselila v fizično obliko, s pomočjo posebno oblikovanih pločevink, ki jih je bilo mogoče razpoloviti in tako deliti pijačo s prijatelji.

V kategoriji mediji je veliko nagrado osvojilo podjetje Dela za pogrebno zavarovalne storitve. Kampanja preko spletnega mesta spodbuja posameznike, da ljubljenim osebam, že pred smrtjo, povedo nekaj lepega. Posvetila, ki so jih uporabniki objavljali na spletni strani, so v agenciji preoblikovali v TV oglase in billboarde, ki so bili locirani v domačem okolju posameznikov, ki so v kampanji sodelovali.

Nike je s kampanjo #FINDGREATNESS dokazal, da pojavnost blagovne znamke ni pogojena z uradnim sponzorstvom na športnih dogodkih. Tako je, v času londonskih olimpijskih iger, potekala akcija, kjer so pozivali ljudi, naj se ukvarjajo s športom in da niso nič manj pomembni, ker ne sodelujejo na največjem športnem dogodku. Hkrati je bila to tudi prva Nike-jeva kampanja, v kateri niso nastopile znane športne osebnosti.

Ob 100. obletnici nastanka blagovne znamke OREO so v agenciji DraftFCB New York zasnovali digitalno kampanjo, v kateri so, 100 dni v letu 2012, aktualne novice v svetu preoblekli v igrivo OREO podobo. Nastalo vsebino so redno objavljali na posebnem mini spletnem mestu, Facebook fan page-u, Pinterestu ter Twitterju.

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.