OFFF Barcelona ali kako imeti krasen teden

Ampak hej, kaj pa ti, kar sam?

Najboljši del festivala OFFF pa je pobeg. Iz neke realnosti v drugo. Ni tako, da obstajamo v paralelnih svetovih. Samo enkrat na leto je fino, da poslušaš tiste, ki so imeli jajca storiti to, kar večina grozi sama sebi. Iti na svoje. In to verjetno izhaja iz neke potrebe po višjem. Potrebe, ki izvira – iz česa drugega kot iz ega.

In potem je tukaj še Barcelona. Mi imamo z njo razmerje na daljavo. Tako močno, da se vedno vračamo. Najprej smo obvladovali strogi center, a že takoj naslednje leto spoznali ljubezen svojega življenja. El Born in Barrio Gothic. Pa potem Barrio Gracia in letos … Poblenou. Ker moraš po festivalu na obvezen sprehod po mestu. Tam nekje 27.000 korakov zadostuje. Na dan. Da prehodiš vse kvarte. Ob tem opazuješ ulično umetnost. Od super-duper muralov do odličnih grafitov pa malih, komaj vidnih političnih pamfletov v kotih ᾽poscanih᾽ ulic in tistih najslajših romantičnih sporočil na pločevinkah.

Barcelona te nahrani. Napolni vse tiste raztrganine in luknje, ki jih nabereš skozi leto. In potem te še NAHRANI. In velja, da so tapasi tako ali drugače najboljše, kar se vam lahko pripeti. Na krožniku. V življenju.

Vse skupaj je fino tudi dnevno poplakniti. Najbolje s Cavo. Lahko tudi z zelo trendnimi naravnimi vini ali klasično cervezo.

A najpomembnejša je na koncu družba. V Barcelono greš s tistimi, ob katerih je tvoje srce pomirjeno. Ker vse, kar doživljaš, doživljaš sam, in medtem ko te odnaša na vsakih nekaj metrov, potrebuješ ob sebi nekoga, ki te z enim stavkom zopet vrne na zemljo: »Hej, a ti pa kar sam tukaj?«

Offf je celovita izkušnja za vse, ki radi živijo. Ki se ne merijo z ostalimi, ampak spoštujejo drugačnost. Ki nikoli ne zakopljejo svoje čudaškosti in ki poleg znanja, hrane in kozarčka zase, z ogromno mero optimizma, drugačnosti, sprejemanja in čudi hranijo tudi svojega notranjega otroka.

Letos so na OFFF-u nastopili še : 1st Ave Machine, Adobe in Marta Cerda, Albert Omoss, Animade, Apply, Mr. Bingo, Paloma Rincon, Pleid, Buff Monster, Usted, Brendan Daves, Camile Walala, Device, Dogstudio, Joshua Davis, Jessica Hische, Mucho, Patric Clair in mnogi drugi.

Offf 2019 pa je že naznanil early bird tickets …

Zadnje na blogu!

Preberite, o čem pišemo

Partnerji nam zaupajo, ker vedno najdemo prijazne, intuitivne in strateške rešitve za končnega uporabnika. Dobrodošli, da vas navdušimo.